Слава Героям України! Слава об'єднаному українському народу!

21.02.2024

16 лютого 2024 року відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського, колектив ДНЗ " "Вінницький центр ПТО технологій та дизайну" долучається до реалізації заходів з відзначення державного свята знакового рівня, у світлі останніх років. З метою консолідації українського суспільства, протидії інформаційній війні, об'єднання українського народу для супротиву російській агресії напередодні повномасштабного вторгнення, президент України запровадив державне свято, метою якого є об'єднати український народ задля єдиної мети - жити в незалежній, суверенній, єдині, вільній, мирні Україні. Яка не зазіхає на чуже, а відстоює своє!

Взимку 2022 року американська та західноєвропейська розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення рф і навіть називали дату - 16 лютого. Ніхто не хотів вірити в це - країна продовжувала жити своїм життям і турботами. Але в суспільстві все-таки почалися хвилювання. Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні - наші сила та міць. "Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", - сказав тоді президент. Так з'явився День єднання. І український народ об'єднася, показав свою міць, силу, і спражню єдність даючи відсіч ворогу в умовах жорстокої війни.

16 лютого викладач Історії України Анастасія Рогозовська-Косунець у своїй інформаційній годині окреслила основні аспекти відзначення даного свята, з метою реалізації Концепції національно- патріотичного виховання здобувачів освіти.

Будьмо єдині, будьмо в єдності і просто будьмо, незламний народе, незламної країни!

Слава Героям України! Слава об'єднаному українському народу!

Поділитися: