Майстер-клас з писанкарства

03.04.2023

Вже стало традицією у Великодній тиждень, проводити на базі нашого ДНЗ "Вінницького центру професійно-технічної освіти технологій та дизайну" майстер-клас з писанкарства.

З давніх-давен ПИСАНКА була символом весняного відродження природи, зародженням життя, символом сонця, тепла, вічності і надії.

Учасники заходу дізналися про історію писанки, значення кольорів та візерунків, запаслися терплячістю і внутрішнім спокоєм та взялися розписувати писанки за допомогою звичайного олівця, свічки, писачка та воску.

Кожна писанка була неповторна та прекрасна, хоч і не зовсім досконала, але основне, що написана з любов’ю та теплотою душі. Довкола витала дружня атмосфера, звучали пісні про писанку, крашанку, пасху та свято. Всі працювали, як одна велика родина. Адже учасники заходу розписували не звичайну писанку, а писанку надії : надії в щастя, радість, в прекрасне життя, чисте небо, тихі світанки і, звичайно, надії на перемогу добра над злом та такий очікуваний МИР! Тож нехай всі надії перетворяться в реальність!

Сподіваюся, наш захід допоміг всім оцінити скарби українського талановитого народу, зворушив душі та серця. Все буде Україна!

Поділитися: