«День цивільного захисту»

16.06.2023
На виконання Кодексу цивільного захисту України, Положення «Про функціональну підсистему «Освіта і наука України» єдиної державної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру».У ДНЗ «ВЦПТО ТД» на 2023 рік, плану підготовки постійного складу по «Типовій програмі навчання» та учнів Центру згідно з програмою «Основи здоров'я», розділам програми предмета «Захист Вітчизни», 15.06.2023 у Центрі було проведено «День цивільного захисту» у поєднанні з комплексним об’єктовим тренуванням з питань ЦЗ.На етапі проведення навчання, тренування через імітаційне моделювання елементів обстановки за надзвичайних ситуацій, організаторами заходу було дано Ввідну «Виникнення пожежі у майстерні виробничого навчання».
Проведено тренування умовного виклику пожежної команди міста та повну евакуацію особового складу закладу і всіх учасників освітнього процесу за першою ввідною на місце збору Центру. Де головою евакуаційної комісії та педагогічними працівниками Центру було перевірено наявність усіх евакуйованих учасників освітнього процесу за списком та здійснено доповідь директору Центру.
На заключний етап даного заходу було запрошено представників ДСНС України у Вінницькій області, які провели учасникам заходу відкритий семінар за темами: Пожежа у приміщенні та на відкритій місцевості. Правила поведінки на воді. Розповіли, про правильне використання засобів гасіння пожеж; що робити, якщо пожежа застала вас у приміщенні; дії під час рятування постраждалих від пожежі з будинків та якщо ви опинилися в осередку пожежі на відкритій місцевості.
В подальшому учнями та працівниками Центру, під контролем працівників ДСНС, було практично відпрацьовано імітоване гасіння пожежі за допомогою вогнегасника.
На завершення заходу, працівники ДСНС розповіли, про роботу пожежника, основні елементи технічного обладнання пожежного автомобіля, що використовується при рятувальних роботах та показали учасникам заходу, як здійснюється гасіння пожежі за допомогою гідранта оперативного транспортного засобу.
Поділитися: