День рідної мови — УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

21.02.2024

Щорічно, 21 лютого, люди по всьому світу святкують Міжнародний день рідної мови, свято, яке почали відзначати досить недавно. Воно було встановлено у листопаді 1999 року під час тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, маючи на меті захист мовної та культурної різноманітності.

Колектив та здобувачі освіти ДНЗ "ВІННИЦЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ", приєднується до заходів з відзначення Дня рідної мови, усвідомлюючи особливе значення даного свята в умовах, коли ворог намагається знищити нас шляхом воєнних дій та цілеспрямованою політикою етноциду.

https://youtu.be/2aoSAHQNRQM

Наша здатність спілкуватися між собою зрозумілою мовою в більшості випадків відіграє величезну роль для нас. Мова та її варіанти не лише слугують інструментом комунікації, але також розкривають перед нами широкі можливості. Людина виростає в атмосфері своєї рідної мови настільки, що вона стає необхідною частиною її особистості.

Мовну ідентичність нашої солов'їної намагалися ліквідувати більше, ніж будь-яку іншу мову. Як стверджує Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Українці, 21 лютого вітають своїх рідних та друзів з Днем рідної мови — УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ, маючи на меті віддати їй шану, зберегти єдність та міцність українського народу, які починаються саме з мови.

#говориукраїнською

🇺🇦

Поділитися: