День Соборності України!

23.01.2024

Колектив ДНЗ "Вінницький центр професійно-технічної освіти технологій та дтзайну" на чолі з директором Галиною Дацишиною, приєднується до привітань та відзначення одного із знакових державних свят - Дня Соборності України!

22 січня 1918 року незалежність була проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради, а через рік, в 1919 році, в цей же день на Софійській площі у Києві відбулося офіційне об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так вперше за багато століть історичні українські регіони об'єдналися в одну державу.

"...Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України - Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка..."

- говорилося в універсалі.

З нагоди відзначення Дня Соборності України, вихователі провели квест для здобувачів освіти нашого закладу під гаслом: "Соборна Україна - одна на всіх, як оберіг!"

***

З Днем Соборності України! Нехай любов до рідного краю об'єднує нас, допомагає йти до перемоги та процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України. 🇺🇦 Дякуємо нашим Захисникам, які щоденно, ціною власного життя, боронять нашу державу, виборюють наше майбутнє, відстоюють ідеї і прагнення за які роками і століттями боролися не одне покоління вільних духом, незламних українців.

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить!

З Днем Соборності, держава,

Будь багата, щира, жвава.

Хай народ тебе цінує,

Зберігає та шанує!

З величезним святом, люди,

Хай країна добра буде.

Мир панує та завзяття,

Хай цвіте країна, браття!

Поділитися: